Friluftskläder från Jägarliv

Inför våren har jag varit tvungen att investera i lite nya friluftskläder. Jag letade då runt på nätet för att hitta en bra webshop och jag tror att jag hittat det jag sökte. Jag ville handla från en enda butik och inte behöva leta runt i massor av olika. Nu har jag bestämt mig för att handla alla mina nya friluftskläder från Jägarliv. De har ett jättestort sortiment och dessutom riktigt bra priser.

Varför tveka, det är ju bara att skicka tillbaks varorna om de inte håller måttet. Men Jägarliv verkar vara ett bra val. De flesta omdömen är positiva och kläderna ser snygga och praktiska ut.

Men varför ska man använda friluftskläder överhuvudtaget? Duger det inte med jeansen jag redan har i garderoben och den gamla vindjackan som jag hade på den tiden jag joggade? Nja, det finns en hel del att tänka på när det gäller friluftskläder. Och bara för att det inte fanns några specifika kläder för friluftsliv för 30 år sedan, så behöver det ju inte vara fel i dag.

Kläder för friluftsliv

Först och främst behöver du en skaljacka. Skaljackan ska vara vindtät, vattentät och ha praktiska fickor. Ventilationen behöver också vara bra, så du inte blir onödigt svettig. Temperaturen reglerar du med hjälp av de lager du har under jackan. Till exempel en underställströja och en fleecetröja när vädret är kallt. När det är varmare kan du ha en tunnare tröja under jackan.

Friluftsbyxor är ett mycket bättre alternativ än dina gamla jeans, oavsett hur sköna de är att bära. Kommer det minsta regnskur eller om det är fuktigt på marken så kommer du att vara blöt hela dagen. Med ett par friluftsbyxor undviker du detta problem. Dels så är ett par bra friluftsbyxor vattenskyddade och dels så har de bra förstärkningar där det behövs. Jag väljer alltid friluftsbyxor i stretchmaterial eftersom dessa är mer följsamma och smidiga.