Sluta äta fejkmat och satsa på functional foods istället!

Att hålla sig frisk och må bra är viktigt, och det är därför jag blev så intresserad när jag läste artikeln ”Läkaren varnar – här är fejkmaten som kan göra dig sjuk” på Expressen. Jag tror att det är viktigt att vi alla blir mer medvetna om vilka livsmedel som är bra för oss. Det som jag läste i artikeln är att fejkmat ofta har mycket kalorier men väldigt lite näring, och att det finns studier som visar att man riskerar fetma, högt blodtryck och hjärtkärlsjukdomar om man äter mycket av fejkmat.

Functional foods är nyttigare

Istället för att äta fejkmat så ska man satsa på functional foods. Functional foods är mat som har speciella egenskaper som hjälper kroppen att fungera bättre. Det är mat som är rik på näringsämnen som antioxidanter, kostfiber, vitaminer, mineraler och essentiella aminosyror. Det finns många olika sätt att inkludera functional foods i sin kost. Jag personligen älskar att äta avokado, som är rikt på omega-3-fettsyror, magnesium, vitaminer, antioxidanter och kostfiber. Jag älskar också att äta bär som hallon och blåbär, som är rika på antioxidanter och C-vitamin. Jag tror att man kan hitta många olika sätt att inkludera functional foods i sin diet som är både gott och bra för hälsan.

Så sluta äta fejkmat och satsa istället på functional foods för att hålla dig frisk och må bra. Jag har läst artikeln ”Läkaren varnar – här är fejkmaten som kan göra dig sjuk” på Expressen: https://www.expressen.se/halsoliv/halsa/kost/lakaren-varnar-har-ar-fejkmaten-som-kan-gora-dig-sjuk/ och om du är intresserad av att lära dig mer om functional foods så följ min blogg återkommande!