Sluta bita ihop – få tips för att bli av med stressmage

Magen är en av kroppens viktigaste organ och dess hälsa bör inte underskattas. Jag har själv länge kämpat med stressmage och letat efter sätt att bli av med den. För att se om det fanns några bra tips så sökte jag på Expressen och hittade artikeln ”Enkla knepen som hjälper mot svullen mage”. Artikeln ger bra tips för att lindra symptomen på stressmage, som gaser, värk, halsbränna, diarré och förstoppning.

Fnctional foods bra mot stressmage

En av de viktigaste tipsen som Sofia Antonsson, dietist, ger är att inte bita ihop. Det är inte normalt att gå omkring och ha så svåra besvär och man bör inte vantrivas med situationen. Hon ger också en lista med livsmedel som är bra mot magbesvär och vilka som förvärrar. Man kan också göra ett test för att se om det är stressmage man lider av. Det finns även en del tips för att lindra svullnad och värk som man kan göra själv.

Jag har själv försökt att äta kost som är fördelaktig för magen och även försökt att undvika stress, men det är inte alltid lätt. Artikeln har gett mig nya tips som jag kan använda för att kunna lindra min stressmage. Jag är tacksam för att Expressen publicerar artiklar som denna och jag hoppas att det här kan hjälpa fler som har samma problem som jag. Jag kommer att publicera artikeln på min blogg, Functionalfoods.nu, så att även andra kan ta del av tipsen för att lindra stressmage.